{ "title": "Zona Ne Kadar Sürede Geçer", "image": "https://www.zonahastaligi.gen.tr/images/Zona-Ne-Kadar-Surede-Gecer-28.jpg", "date": "19.01.2024 03:56:33", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Zona ne kadar sürede geçer, günümüzde bu hastalıkla mücadele eden çok kişi bulunmaktadır. Cilt hastalıkları arasında yer alan bu hastalık deri ve zührevi hastalıkları olarak tedavisi mümkündür. Zona hastaları buna yakalanmadan önce vücutta ciddi bir ağrı ve kırgınlıkla belirti gösterir. Yaklaşık bu ağrı ve kırgınlık bir hafta sürer ve o süre sonunda yaralar oluşmaya başlar. Çıkan yaralar yaklaşık 10 gün ve 15 gün çıkmaya devam eder. Tedavi edilen bu hastalıkta 1 ay hatta bazı durumlarda 3 ayda iyileşme sürecine ihtiyaç duyulmaktadır. Zona ne kadar sürede geçer? Tedavi uzun süreçte iyileşme göstermektedir. Zona hastası olan kişinin bağışıklık sistemi zayıf ise bu süreç değişerek uzun tedavi ister. Yaşlı ve çocukların bağışıklık sistemi zayıf olduğundan bu kişilerde zona daha geç sürmektedir. Böyle durumda yakalanan kişilerde yaklaşık tedavi süreci 5 ayı bile bulabilir.

Bu süreç çocuk ve yaşlı olanlar için iyileşme sürecinin gayet normal olduğu bilinmektedir. Zona ne kadar sürede geçer orta yaş grubu olan kişilerde yaklaşık 20 gün süren hastalık kronik ve nöbeti olan hastalarda da bu süreç değişerek uzayabilir. Zona hastalığı vücuda giren ve sinir ucuna yerleşip uyuyan bir sinsi hastalıktır. Vücut içine yerleşen ve uyuyan virüs aylarca hatta bazen senelerce yerleştiği yerde kalabilir. Zona hastası olan kişilerde virüs yerleştikten aylar sonra ortaya şikâyetlerle çıkar. Vücudun yara dökmesi süresine kadar zona hastalığına yakalanan kişi bunu anlayamaz. Ayrıca şikâyetler bir soğuk algınlığı şekilde sinyal verir. Kişilerin çok dikkat etmesi gerekir. 3 veya en geç 5 gün içinde geçmeyen şikâyetlerin bir Uzman doktoruna bildirilmesi gerekir.

Zona tedavisinde nelere dikkat edilmelidir?
Yukarıda dikkat edilmesi gereken zona hastalığı sürecinde uygulanırsa kişilerin hastalığı atlatması daha kolay ve kısa sürede iyileşme gösterir. Hastalık birçok kişi tarafından gece yanığı olarak bilinmektedir. Sağlıklı bir yaşam için vücut direncini arttıracak gıdalar alınmalıdır. Zayıf bir sindirim sistemine çok kolay virüs yerleşerek gıda tüketimlerine özen gösterilmelidir.
" } ] }