{ "title": "Bebeklerde Zona", "image": "https://www.zonahastaligi.gen.tr/images/Bebeklerde-Zona-36.jpg", "date": "20.01.2024 05:51:53", "author": "Canan", "article": [ { "article": "Bebeklerde Zona, bu hastalık bebeğin omuriliğinde çıkan sinirin beslediği bölgeye duygusal sinir vererek içi su dolu kabarcıklar çıkarmasına neden olur. Çıkan bu kabarcık sık oranda çoğalmalara neden olur. Yanıcı, delici, benek kızarık şekilde görülür. Su çiçeği geçirmiş bebekte zona hastalığı çıkma olasılığı yüksektir. Vücudun sinir damarı bu hastalık virüsünü kolay kaptığı için su çiçeği geçirmiş bebekte çıkmaya başlar. Bu hastalık bulaşıcıdır. Yakın temas anında kişiye kolay geçer. Zona hastalığı vücutta kızarıklık yapar. Bağışıklığı zayıf çocuğa hemen bulaşır. Su çiçeği hastalığına yakalanan çocukta daha sonra zona hastalığı görülür. Aile ve yakın çevresinde vücudunda iri yara varsa uzak durun temas etmeyin bulaşıcı hastalıktır.

Bebeklerde zona hastalığı çocukta, hamile bayanda ve hijyen kurallarına dikkat etmeyen kişide çok görülür. Cinsel yollarla da bulaşır. Su çiçeği geçirmiş bebek zona hastalık virüsünü taşır. Bebek uykudayken bile bu hastalık bulaşabilir. Hastalık bağışıklık sistemini yavaşlatır. Uykuda olan virüs aktivasyon ile zona hastalığını oluşturur. Bu hastalık çocukta ağrı yapar. Kızarıklık şekilde kabarcık ve kesici görüntü oluşturur. Bebeklerde zona hastalığı hormon bozukluğuna neden olur. Bağışıklık sistemini yavaşlatır. Düzensiz beslenen, uyku düzensizliği olan ve aşılarını yaptırmayan çocukta bu hastalık virüsü çıkar. Bu hastalığın tedavisi ilaç yöntemiyle yapılır. Mutlaka doktora gidilmelidir.

Bebeklerde zona hastalığın belirtisi ve tedavisi nasıl yapılır?

Bebeklerde bu hastalık virüsü ciddi sağlık sorunu olur. Bulaşıcı hastalık olduğu için bebekte su çiçeği çıkmasına neden olur. Daha sonra zona hastalık görülür. Bebeğin aşısı düzenli yapılmazsa hastalık virüsü etki eder. Bebekte yüksek baş ağrı görülür. Havale geçirme riski artar. Vücudun sıcaklık oranı artar. Uyku düzenini etkiler. Bebek anne sütünü emmeyi bırakır. Sürekli kusma ve ishal oluşur. Bebekte iştahsızlık başlar. Doktor müdahalesi ile ilaç tedavisi başlar. Oksikodon, morfin ilaç bebeğe verilir. İlaç hastalığı iyileştirir. Bebek sürekli ilacın etkisiyle uyur dinlenmeye bırakılır. Bebek iyileştikten sonra ılık suyla günlük banyo yapılır. Anne sütü içmesi sağlanır. Ilık bez ile vücut devamlı silinir. Bebeğin vücut sıcaklığın normale geçmesi sağlanır.
" } ] }